Egyéni- és társas utazások külföldre és belföldre

RIJEKAI KARNEVÁL
Időpont: 2017.02.24 – 27. (4 nap /3 éjszaka)
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Portorožban az elegáns LifeClass szállodakomplexum Hotel Apollo **** superior szálloda 2 ágyas szobáiban.
Ellátás: félpanzió (büféreggeli és büfévacsora)
Indulás: 7.30 órakor Hévízről Rédics – Maribor – Trojane - Ljubljana –Portoroź útvonalon rövid pihenőkkel


1. nap: Portorož (Szlovénia)


Utazás Portorožba. PORTOROẐ a szlovén tengerpart Siófok-ja: történelmi városmag nélküli, XIX. században felkapott fürdő- és üdülőövezet hatalmas szállodákkal, széles parti promenáddal. Legnagyobb vonzereje a homokos tengerparti strandja. Szálláshely elfoglalása. Vacsora a hotelben. Hotel Apollo Terme & Wellness LifeClass **** Superior A 2014-ben teljesen felújított Hotel APOLLO **** Superior Portoroź legfőbb sétányának közelében található. Vendégeinek tágas, légkondicionált szobákat kínál erkéllyel. A LifeClass Hotels & Spa lánc részét képező szállodát fedett folyosó köti össze a modern Terme & Wellness Palace wellness központtal. A szállások ára tartalmazza a tengervizes és termálvizes medencék, valamint reggelente a fitneszközpont használatát, a Riviera és a Grand Casino Portoroź kaszinókba való belépést, illetve a szórakoztató és egyéb rekreációs programokat. Továbbá Mediterranean Anti-Ageing Clinic, Beauty Centre, Ayurveda Centre, Thalasso Centre, Wai Thai Centre, Sauna Park áll a vendégek rendelkezésére térítés ellenében.


2. nap: Trieszt (Olaszország)


Reggeli után a szomszédos olasz területen fekvő TRIESZT-et keressük fel. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb kikötővárosa, a - tengerparti Bécs - elegáns terei olaszos hangulatot árasztanak. Rövid megálló, fotó szünet a sziklaszirtre épült mesebeli szépségű Miramare kastély parkjában, majd városnézés Triesztben. A lenyűgöző Piazza dell Unita d Italia terének legfontosabb nevezetességei, a híres Canal Grande, Chiesa Serbortodossa di San Spiridione, Chiesa di Sant Antonio Nuovo. A csatorna bal oldalán megcsodálhatjuk a Palazzo Gopcevichet, melyet a velencei Dózse palota ihletett. A Piazza Sant Antonionál találjuk Trieszt híres történelmi kávéházát, a Caffé Stella Polarét. A Ponte Rosso hídon találkozhatunk James Joyce szobrával, emléket állítva az író trieszti látogatásának. Délután wellness program. Vacsora a hotelben.


3. nap: Rijeka (Horvátország)


Reggeli után a délelőtti órákban indulunk Rijekába. A város ma Horvátország legnagyobb kikötője, tengerparti kapuja. Az egykori soknemzetiségű település 100 évvel ezelőtt még Magyarországhoz tartozott, akkor élte egyik virágkorát. Az óváros gyönyörű és ódon épületei között sétálva az ember úgy érezheti, mintha visszautazott volna a 140 évvel ezelőtti Fiumébe, s merengésünkből azonban kizökkent minket a karneváli forgatag zaja, amelyet 1982 óta rendez meg a kikötőváros. A Rijekai Karnevál Európa egyik legnagyobb karneválja, felkerült az 500 legfontosabb európai rendezvény listájára, - kis riói karnevál -ként is szokták emlegetni. Több mint száz feldíszített kocsi vonul fel a nap folyamán Rijeka főutcáján, városonként külön-külön, ötletes és vidám jelmezekben vonulnak, táncolnak különféle koreográfiákra. A közel egy hónapos karneváli ünnepségsorozat fénypontja és egyben záró rendezvénye a Nemzetközi Karneváli Parádé. A több mint 10.000 felvonuló a világ számos országából érkezik, a jelmezek rendkívül változatosak: történelmi, mitológiai, humoros és mai modern témákat is feldolgoznak, illetve számos népművészeti elemmel is találkozhatunk. Minden évben fergeteges hangulat van. Visszaindulás Portoroźba a késői órákban. Vacsora a hotelben.4. nap. Reggeli után hazautazás.

Részvételi díj: 69.990.-Ft/fő BBP biztosítás és a belépődíjak extra fizetendők.

Kérdése van?
Igyekeztünk néhány alapvetö kérdést megválaszolni, amelyek az oldal böngészése közben felmerülhetnek. Ha nem talál választ, vegye fel Velünk a kapcsolatot.
GYIK
Írja le élményeit!
Utazott már Velünk? Ígénybe vette valamelyik szolgáltatásunkat? Írja le tapasztalatait, élményeit, hogy ez más utasok számára is elérhető legyen.
Vendégkönyv